Od ideje do prenovljene garderobe

 
Vsak že dobro ve, v kakšni situaciji smo z našim odsluženim gasilskim domom, pa vendar… z njim ravnamo kot dober gospodar.
Spodnje slike že same po sebi govorijo zgodbo o preobrazbi garderobe za operativne gasilce. Še enkrat smo dokazali, da gasilci, kot ekipa, premoremo znanje iz čisto vsake panoge in s skupnimi močmi zmoremo vse in še več.????????
Padla je želja, da končno združimo osebno zaščitno opremo vseh operativcev v skupno garderobo. Kot pri intervenciji, najprej hiter pregled prostora, nato pa z metrom v eni roki, s porisanim papirjem v drugi, računanje v glavi, kako najbolj izkoristiti prostor. En gasilec zriše skico omarice, drug začne s “švasanjem” konstrukcije, tretji pa reže dile na mero. ???? Par fantov jo “sešravfa” skupaj, potem pa na testiranje. Omarica se izkaže za točno tako, kot smo si zamislili – odlično! ???????? Določimo datum za prenovo in naročimo potrebno robo. Najprej zamenjamo dotrajano okno, razstavimo stare garderobne omare, zbrusimo in pokitamo vse napake na steni in na tleh. Naslednji dan je na vrsti pleskanje, zvečer se že položi topli pod. Par dni počakamo, da se lepo uleže, nalimamo rob in prostor je ready. Začnemo s celodnevnim projektom sestavljanja omaric, ki zdaj že nekaj mesecev trpijo ???? pod težo gasilskih oblek, a se ne vdajo. ????
Super zadovoljni z dejstvom, da smo vse od samega začetka projekt peljali z znanjem naših gasilcev in ga uspešno zaključili. Čelado dol. ????????‍????⛑????
Meni