1 1
 
 
 


VOZ 2 - GVC - 16/25

Tip: MAN TGM 13.290 4x4
Motor: 290 KM / 213 kW EURO 5
Leto izdelave: 2010

Nadgradnja izdelana v podjetju Mettis International.
Pod sprednjim branikom vgrajen električni vitel Mamut CE-15000 Pro, vlečna sila 6.804 kg
Črpalka Rosenbauer NH 25, kapacitete 2500 l/min pri 10 bar in 400 l/min pri 40 bar je nameščena na zadnjem delu vozila. Gnana je preko kardanskega prenosa s pomožnim odgonom na menjalniku in povezana s 2500 l rezervoarjem vode iz poliestrske mase in rezervoarjem za penilom 200 l. Črpalka je opremljena s sesalnim priključkom A, 4 B tlačnimi izlivi, dvema izlivoma za visoki tlak zadaj in spredaj pod kabino, mešalcem penila FIX - MIX (možnost mešanja 1,5, 3 ali 6 %). Poleg standardne opreme ima še termo stikalo in avtomatsko regulacijo tlaka. Na črpalki je vgrajena armaturna plošča, ki je opremljena z manometri za vakuum, normalni in visoki tlak, prikazovalnikom nivoja vode in penila, števcem obratovalnih ur in kontrolnimi svetilkami za kontrolo temp. motorja, olja in vklop odgona. Polnilni vod B je speljan zadaj pod šasijo.

Navijak s 60 m VT cevi in ročnikom NEPIRO z nastavkom za peno je nameščen nad črpalk. Navijanje navijaka je preko elekto motorja.

V vozilu je nameščen pnevmatski teleskopski steber 2 x 1500 W, katerega dvig je 3.6 m nad vozilo. Povezan je z električnim agregatom ENDRESS 13 kW. Steber je električno vrtljiv in se pri spustu ročne zavore samodejno pogrezne v zabojnik na strehi nadgradnje, pri tem reflektorja ugasneta. Reflektorja na stebru imata električni nagib.

Elektrifikacija vozila je standardna z razsvetljavo boksov, ki se vklapljajo samodejno z odpiranjem rolet (kontrola v kabini). Na strehi kabine je nameščen LED svetlobni blok XCESS in WHELEN zvočna sirena. Pod odbijačem so nameščene zračne sirene FIAMM V kabini je nameščen monitor, na zadnjem delu vozila pa kamera za vzvratno vožnjo.


VOZ 3 - AC - 25/50

Tip: SCANIA P410 4x4 (EURO 6)
Moč motorja: 302 kW
Prostornina motorja: 12742 cm3
Pogon: 4x4
Leto izdelave: 2015

Vozilo je bilo dobavljeno v začetku leta 2015. Osnovni namen vozila je podporo z vodo napadalnim vozilom. Zaradi vse več naravnih nesreč smo se odločili, da ne bo to tipična gasilska cisterna z vodo, temveč tudi samostojno vozilo za posredovanje gasilske skupine na raznovrstnih intervencijah. V ta namen je prilagojena nadgradnja vozila in dodana specifična oprema. V vozilu se tako poleg osnovne opreme za gašenje nahaja še specialna oprema za gašenje gozdnih požarov (izpihovalec zraka, naprtnjače, D-cevi v nahrbtnikih, C-cevi v nahrbtnikih, metle, motorna žaga, ....), 50kg aparat na D-prah za gašenje lahkih kovin, 6 izolirnih dihalnih aparatov (od tega dva v kabini), termo kamera, oprema za odstranjevanje nevarnih živali (ose, sršeni, ...), hladilnik za pijačo, muljna črpalka in dve potopni črpalki, oprema za varno delo gasilcev na višini (2x Petzl Grilon) in še mnogo manjše opreme, ki jo potrebujemo na požarnih intervencijah. Nadgradnjo so izdelali v podjetju Rosenbauer d.o.o.VOZ 1 - GVM - 1

Tip: Volkswagen Transporter 2.0 TDI 4Motion
Leto izdelave: 2017
Moč motorja: 110 kW

Na sprednjem, zadnjem in stranskih odbijačih nameščena cevna zaščita KML. V prtljažniku se nahaja
torba s prvo pomočjo, manjši kovček z orodjem in dva gasilnika Bioversal 9L. Vozilo ima, poleg
manjših modrih led utripajočih luči, na strehi led svetlobni blok.VOZ 4 - Vozilo za množične nesreče

Tip: Mercedes Benz Sprinter 515 CDI
Leto izdelave: 2009, predelava 2017
Moč motorja: 110 kW

Sprva smo imeli opremo za množične nesreče nameščeno v prikolici. Pokazalo se je, da sama
uporabnost in agilnost prikolice ni primerna, zato smo se odločili za nakup rabljenega reševalnega
vozila, ki smo ga predelali po svojih željah.
V avtomobilu so 4 večji zaboji, ki jih je možno natovoriti v helikopter in več manjših zabojev. Ti
vsebujejo imobilizacijski in sanitetni material za oskrbo približno 20 poškodovancev. Sanitetna
oprema je razporejena tudi po predalih avtomobila. Ima dve 12 litrski in eno 3 litrsko jekleno posodo
s kisikom in možnost priklopa večjega števila ohio mask.


 
 
 
PGD Stara Loka © 2011, št. obiskovalcev: 247.774